sk
cz en
MENU
KONTAKTOVAŤ
OBCHODNÉ MIESTA
PRIVÁTNI
BANKÁRI
ÚSTREDIE
BLOG
AN
SP 500, DAX a EUR/USD - technická analýza
17.10.2016

Americký akciový index naplnil negatívny scenár, keď sa minulý týždeň pozrel k hodnote 2 100 bodov, kde bol silný support. Ten aj otestoval a bol rýchlo skúpený. Bohužiaľ, nový týždeň otvoril mimo rastového kanálu, čo by mohlo znamenať, že sa pozrieme ešte nižšie na úroveň 2 050 − 2 070 bodov, kde sa spájajú strednodobý a krátkodobý priemer. Tam bude ležať veľa nákupných objednávok, čo by mohlo odraziť cenu znova smerom hore. Tento týždeň bude dôležitý ohľadom budúceho vývoja.

DAX takisto naplnil negatívny scenár z minulosti, keď pred dvoma týždňami otestoval hranicu 10 150 bodov a tesne lízol support na úrovni 10 100 bodov. Cena sa odrazila od krátkodobého priemeru a dokázala ten týždeň zavrieť aj nad hranicou strednodobého priemeru. O tieto úrovne bojuje DAX doteraz. Ak sa DAX-u nepodarí udržať nad strednodobým priemerom, znova môže otestovať hranicu 10 120 bodov. V prípade, že ju udrží, bude nasledovať rast.

EUR/USD sa pokúšal prekonať strednodobý priemer na úrovniach 1,12 v rade šiestich týždňov, avšak neúspešne. Minulý týždeň sa od neho odrazil smerom k spodnému pásmu 1,09. Ak sa nič nečakané neudeje, môže pozvoľne klesať až k úrovni 1,07 − 1,06. Poklesu nahráva aj rétorika FED-u, kde dve tretiny trhu rátajú s decembrovým zvyšovaním sadzieb.

Späť