sk
cz en
MENU
KONTAKTOVAŤ
OBCHODNÉ MIESTA
PRIVÁTNI
BANKÁRI
ÚSTREDIE
BLOG
AN
Rýchlo a bezpečne
26.06.2018

Ani v privátnom bankovníctve sa nevyhneme zmenám, ktoré odzrkadľujú nové trendy v oblasti informačných technológií. Práve preto sme pre Vás pripravili jednoduché, intuitívne a čas šetriace riešenia, vďaka ktorým máte svoj majetok pod kontrolou aj vo Vašom smartfóne.

Klasické možnosti potvrdzovania obchodov sme rozšírili o elektronickú alternatívu. Zatiaľ čo ste sa v minulosti museli k realizácii obchodu nevyhnutne so svojím privátnym bankárom stretnúť, o niekoľko rokov neskôr ste s ním strávili niekoľko minút pri telefonickom potvrdení pokynu. Dnes, pri využití elektronického spôsobu potvrdenia pokynu, zvládnete potvrdenie v priebehu niekoľkých sekúnd. Navyše, Váš obchod si na Vás počká. Potvrdíte ho, keď sa prihlásite do Vášho internetového bankovníctva, ale v prípade potreby aj pri golfe, v hoteli, na dovolenke alebo pri posedení s priateľmi vo vašom mobilnom telefóne. Stačí vygenerovať kód pre potvrdenie obchodu, zrealizovať pár kliknutí a v priebehu niekoľkých sekúnd je všetko vybavené.

Rýchlo a zbesilo je názov série akčných filmov, z ktorých sme si pre názov tohto článku požičali prvú časť. Tú druhú sme nahradili pre nás zásadným a nevyhnutným aspektom, aspektom bezpečnosti. Preto vzniklo rýchlo a bezpečne. Predstavenie nového spôsobu konfirmácií obchodov a možnosť vyjsť v ústrety požiadavkám našich klientov, bez potreby zníženia našich bezpečnostných štandardov, bolo podmienené vývojom našej jedinečnej mobilnej aplikácie – Elektronického digipassu.

Elektronický digipass

Je pokročilé autorizačné zariadenie dostupné vo forme mobilnej aplikácie. Predstavte si ho ako hardvérové autorizačné zariadenie k internetovému bankovníctvu, ktoré však nemusíte nosiť všade so sebou, pretože ho máte uložené vo svojom smartfóne.

Znamená to teda, že pri každom prihlásení do nášho internetového bankovníctva Vám odpadá povinnosť zapínať dodatočné zariadenie, komplikovane do neho vkladať kartu a zložito zadávať množstvo prístupových kódov. Stačí, ak do jednoduchej aplikácie vo Vašom mobilnom telefóne zadáte svoje heslo a automaticky budete presmerovaní priamo do mobilnej verzie elektronického bankovníctva alebo Vám systém vygeneruje kód na autorizáciu platby.

Obsluha elektronického digipassu je veľmi jednoduchá a intuitívna, čo bolo našou prioritou pre zvýšenie pohodlia Vás – našich klientov. Maximálne limity na autorizáciu transakcií sú pre toto zariadenie stanovené v rovnakej výške ako limity pre fyzické autorizačné zariadenia.

Mobilnú aplikáciu nájdete na stiahnutie zadarmo vo svojom Google Play alebo v App Store pod názvom „Privatbanka Digipass“

Samozrejmosťou pri tomto všetkom je dodržiavanie tých najprísnejších bezpečnostných zásad, aby boli Vaše peniaze a údaje o účtoch a investíciách absolútne chránené pred zneužitím. V Privatbanke považujeme nový Elektronický digipass dokonca za bezpečnejšiu bariéru, ako je aj často používané rozposielanie SMS-kódov. Užívateľská jednoduchosť a pohodlie Vás, klientov, teda rozhodne nie je výsledkom kompromisu či poľavovania z našich vysokých bezpečnostných štandardov.

Túto mobilnú aplikáciu nájdete na stiahnutie zadarmo vo svojom Google Play alebo v App Store pod názvom „Privatbanka Digipass“. Na jej používanie budete potrebovať ešte aktivačné kľúče, ktoré Vám radi pomôžu zabezpečiť Vaši privátni bankári.

Budúcnosť je v technológiách

Predpokladáme, že mobilné bankovníctvo bude v budúcnosti absolútne dominovať a výrazne zredukuje bežnú „face-to-face“ komunikáciu v pobočkách na nevyhnutné minimum. Elektronické riešenia preto považujeme za preferovaný spôsob správy finančného majetku. Vo vývoji a zdokonaľovaní týchto technológií preto plánujeme pokračovať aj v nasledujúcom období. Okrem Elektronického digipassu sa aj naďalej sústredíme na náš mobilný Internet Banking, ktorý chceme rozšíriť o ďalšie funkcionality tak, aby bolo jeho používanie ešte intuitívnejšie a aby ste Vy, naši klienti, mali pri jeho používaní ešte väčší komfort.

Budúcnosť bankovníctva je práve možno vo vašom vrecku alebo na pracovnom stole hneď vedľa počítača... Využite všetko, čo Vám ponúka.

 

Autori:

Ing. Marek Benčat, riaditeľ Odboru privátneho bankovníctva

Ing. Ferdinand Funta, riaditeľ Odboru IT

 

Späť