sk
cz en
MENU
KONTAKTOVAŤ
OBCHODNÉ MIESTA
PRIVÁTNI
BANKÁRI
ÚSTREDIE
BLOG
AN
Výnimočné nehnuteľnosti pod strechou renomovanej značky
10.05.2021

V Privatbanke vieme, že s nehnuteľnosťou si nekupujete len dom či byt, ale aj životný štýl. Pri luxusných nehnuteľnostiach to platí o to viac, pretože do hry vstupujú aj prestíž či spoločenský status. Tak prečo by ste od svojho realitného makléra nemali čakať to najlepšie?

Sotheby‘s International Realty sa špecializuje na prémiové nehnuteľnosti, kde klienti pri sprostredkovaní kúpy, predaja či prenájmu očakávajú prémiové služby. V tomto segmente je dokonca svetovou jednotkou. Je to jedinečný brand so skutočne globálnou pôsobnosťou – sieť Sotheby‘s Int. Realty tvorí viac ako 23 000 nezávislých realitných maklérov vo viac ako 1 000 kanceláriách rozmiestnených vo viac ako 70 krajinách a kútoch sveta.

Ako už z názvu vyplýva, značka nadväzuje na stáročia budovanú prestíž a hodnoty slávneho londýnskeho aukčného domu. Ako samostatná realitná spoločnosť funguje od roku 1976. Okrem odkazu na renomovanú značku si Sotheby‘s Int. Realty v sebe nesie aj dôraz na nadštandardné služby priamo „šité na mieru“ afluentnej klientele.

Globálne pokrytie a bohatá databáza listingov navyše spoločnosti umožňujú efektívne prepojiť klienta a nehnuteľnosť doslova na opačných koncoch sveta – nezáleží na tom, kde bývate, so Sotheby‘s Int. Realty sa Vám otvárajú možnosti kúpy, predaja či prenájmu exkluzívneho bývania od Dubaja, cez Silicon Valley až po menej známe destinácie, akou je napríklad lákavá Kostarika.

„Naša globálna marketingová stratégia je založená na možnosti prezentovať prémiovú nehnuteľnosť lokálnej i medzinárodnej klientele hľadajúcej jedinečné projekty,“ hovorí Elena Mareková, Brand Manager Slovakia Sotheby‘s Int. Realty a dodáva, že globálny charakter spoločnosti umožňuje klientom získať výhodu, ktorú by u iných, lokálne pôsobiacich realitných kancelárií, hľadali len ťažko.

„Vďaka intenzívnej spolupráci s medzinárodnými partnermi máme doslova neobmedzený prístup k realitám kdekoľvek vo svete,“ vysvetľuje.

Výnimočným nehnuteľnostiam je prispôsobený aj sofistikovaný marketing značky. „V Sotheby‘s Int. Realty sme presvedčení o tom, že nami ponúkané vily a apartmány si zaslúžia rovnakú pozornosť, aká sa venuje cenným umeleckým dielam,“ hovorí Mareková a ilustruje to na rade marketingových nástrojov a platforiem, ktoré spoločnosť využíva – od profesionálnych fotografií, cez videá v ultra­vysokom rozlíšení až po virtuálne prehliadky, ktorých význam klienti v tomto období obzvlášť oceňujú.

„Medzi naše ďalšie komunikačné kanály patrí tiež cielená prezentácia prostredníctvom mailinglistu, pričom využívame našu precízne udržiavanú klientsku databázu, ktorá narastá každým mesiacom.“

Okrem vlastnej internetovej stránky spoločnosť aktívne využíva aj sociálne siete, pričom veľmi často spolupracuje aj s médiami – Sotheby‘s Int. Realty býva už niekoľko rokov najcitovanejšou realitnou kanceláriou na svete. „Uvedomujeme si, že je to práve náš unikátny branding, ktorý nám umožňuje získať si dôveru klientov, a ktorý nás odlišuje od konkurencie,“ hovorí Mareková. „Naša marketingová stratégia sa zameriava na vytváranie a spravovanie kvalitného obsahu naprieč rôznymi platformami tak, aby sme si udržali globálne povedomie o značke a oslovili tak čo najviac tých najnáročnejších klientov.“

Na Slovensku má spoločnosť zastúpenie (sídli na novej adrese v objekte Diplomat Park na Mudroňovej ulici v Bratislave) od konca roka 2018 ako súčasť celosvetovej siete Sotheby’s Int. Realty, pričom prioritne sa sústreďuje na unikátne vily a luxusné developerské rezidencie v lukratívnych častiach Bratislavy.

Okrem už tradične „vychytených“ adries, akým je bratislavský Hradný vrch, Palisády, centrum Starého mesta alebo Koliba, pokrýva tiež región Tatier, kde sa orientuje najmä na predaj víkendových apartmánov a horských chát s ponukou služieb.

Globálne pôsobenie spoločnosti však otvára slovenským klientom neobmedzené možnosti na kúpu či prenájom zaujímavej nehnuteľnosti aj v zahraničí. „Bratislavská pobočka uzavrela pomyselný realitný troj­ lístok Česko­Slovensko­Chorvátsko, teda kombináciu, ktorá so sebou prináša viacero synergických efektov,“ vysvetľuje Peter Yusufi General Manager for Czech and Slovak Republic a dodáva, že Slováci veľmi radi investujú do nehnuteľností v Prahe a zároveň českí aj slovenskí klienti často vyhľadávajú atraktívne letné sídla pri jadranskom pobreží – či už na prenájom alebo na kúpu.

V Českej republike pôsobí značka Sotheby’s Int. Realty už niekoľko rokov a za toto obdobie si tam vybudovala pevnú pozíciu experta na prémiový segment. V jej pražskom portfóliu nájdete luxusné apartmány na Parížskej ulici i prominentné vily v diplomatických štvrtiach, akými sú Ořechovka, Hanspaulka či Bubeneč.

Mimo hlavného mesta sú v ponuke jedinečné vidiecke sídla, tí najnáročnejší ocenia dychberúce zámky.

V Chorvátsku sa pozornosť klientov sústreďuje na nehnuteľnosti v pobrežných oblastiach. Najatraktívnejšie sa nachádzajú v prvej línii od pobrežia, výnimkou však nie sú ani víkendové rezidencie ďalej vo vnútrozemí, pričom realitný trh pri „slovenskom mori“  má pre klientov aj ďalšie čaro – investičné. „Veľmi obľúbené sú regióny Splitu, Dalmácie, Šibenika, ako aj Opatije, z ostrovov sú to Brač, Hvar a Krk,“ menuje Mareková.

Investovanie do nehnuteľností v Chorvátsku je bezpečné, keďže obyvatelia Európskej únie môžu kupovať nehnuteľnosti za rovnakých podmienok ako miestni. „Všetky nehnuteľnosti, ktoré máme v ponuke pod našou značkou, majú pripravenú dokumentáciu, ktorá obsahuje doklady preukazujúce vlastníctvo, ako aj všetky potrebné povolenia. Úzko spolupracujeme s právnymi kanceláriami, aby sme zabezpečili úspešnú transakciu,“ vysvetľuje.

Obľúbené sú tiež vzdialenejšie lokácie španielskeho stredomoria na leto, alebo luxusné chalety vo švajčiarskych Alpách, ktoré klienti využívajú predovšetkým cez zimnú yžiarsku sezónu.

Zo zámorských destinácií sú u bonitných Slovákov a Čechov atraktívne aj investičné apartmány na slnečnej Floride, v posledných rokoch sa do popredia dostáva blízkovýchodný Dubaj.

Možnosti na kúpu či prenájom zaujímavej rezidencie alebo dovolenkového sídla sú teda so Sotheby’s Int. Realty naozaj široké. „Náš celosvetový tím skúsených profesionálov sa vďaka roky budovaným kontaktom dokáže dostať k tým najexkluzívnejším nehnuteľnostiam, ktoré trhy, kde pôsobíme, ponúkajú,“ prezrádza Yusufi. „Som veľmi hrdý na to, že vďaka týmto našim na dôvere a diskrétnosti založeným kontaktom často dochádza k uzatvoreniu transakcie aj bez nutnosti dať nehnuteľnosť do verejnej ponuky. Túto našu schopnosť vnímam ako obrovskú konkurenčnú výhodu.“

Hoci stále prebiehajúca pandémia COVID­19 sa realitného trhu napriek predpovediam mnohých negatívne nedotkla – práve naopak, ceny nehnuteľností po celom svete, vrátane tých luxusných, prekonávajú historické rekordy. Boli to realitní makléri, ktorí boli postavení pred nové výzvy. V Sotheby’s Int. Realty na novú situáciu zareagovali pružne.

„V minulom roku prešla naša spoločnosť veľkým prerodom, a to predovšetkým v Českej republike a na Slovensku,“ hovorí Yusufi. „Obdobie pandémie nám poskytlo potrebný čas na optimalizáciu interných procesov a zefektívnenie komunikácie značky k súčasným i novým klientom a na preniknutie do nových segmentov,“ dodáva a poodkrýva aj plány do budúcna: „V tomto duchu budeme pokračovať aj v tomto roku a pre našich klientov pripravujeme mnoho noviniek, v prvom rade nový web, na ktorom naše tímy usilovne pracujú.“

Bola to práve pandémia, ktorá naplno odhalila, akú dôležitú úlohu hrá v našich životoch domov. Trávime v ňom totiž viac času ako kedykoľvek predtým. Na tento trend zareagoval aj high­endový realitný trh, keďže u bonitných klientov po celom svete sa zvýšil dopyt po ešte priestrannejších, krajších a zelenších domovoch. Či už aj vy budete hľadať svoj nový trvalý alebo prechodný domov vo forme vysnívanej rezidencie pre vašu rodinu alebo luxusného letného apartmánu niekde pri mori, môžete si byť istí, že so Sotheby’s Int. Realty budete vždy na dobrej adrese.

 

Späť